Onbewezen integriteitsschendingen: bekende dossiers
Onder de noemer "onbewezen integriteitsschendingen: bekende dossiers" vind je (in opbouw) verwijzingen naar dossiers die de media hebben gehaald, maar waarbij de integriteitsschending uiteindelijk niet hard gemaakt kon worden. Andersom komt ook voor: sprake lijkt te zijn van een integriteitsschending, maar toch is iemand hier niet op aan gesproken. Omdat dit de indruk wekt dat anderen dan terecht hiervoor veroordeeld zijn, zijn deze het bestuderen waard. Tot slot vind je een verwijzing naar dossiers waarover de meningen verschillen: is nu wel of geen sprake van een integriteitsschending.
Ten eerste de ongegronde meldingen / beschuldigingen van een integriteitsschending of grensoverschrijdend gedrag:- Erasmus Universiteit: plagiaataffaire en rechercheonderzoek bij de ESHCC (2021, externe link)
- Partij voor de Dieren (2023)
Ten tweede de dossiers waarbij wel sprake lijkt te zijn van een integriteitsschending, maar waarbij niemand disciplinair lijkt te zijn aangesproken, terwijl anderen wel gestraft zouden worden (dan ten onrechte?).
- Belastingdienst: de toeslagenaffaire (integriteitskwestie of ...) (2009 en verder)
Ten derde de integriteitskwesties waarbij er discussie is in hoeverre wel sprake is van een integriteitsschending. De feiten lijken waar te zijn (bewezen is wat er is gebeurd), maar hoe dit te duiden?
- ...